Tomi Räisänen

FYSIOTERAPEUTTI / Certified WIM HOF METHOD KOULUTTAJA / BREATHWORKER / URHEILUHIEROJA

Asiakkaan yksilöllinen huomioiminen on aina ensisijaisena työssäni. Lähtökohtani hyvinvoinnillesi ja kuntoutumisellesi on aina hyvin toimiva yhteistyö, jonka mahdollistaa molemminpuolinen kunnioitus asiakkaan ja terapeutin välillä.

Tavoitteenani on asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi niin arjessa, työssä kuin harrastustenkin parissa. Tästä syystä olen yhdistänyt kaiken osaamiseni YHDEKSI HOITOJEN KOKONAISUUDEKSI. Tarjoan kaiken osaamiseni yhden varauksen alla, jolloin voimme keskittyä tarpeen vaatimiin asioihin vastaanotolla. Tulet sitten hierontaan, kuntoutukseen, kivun lievitykseen, tutkituttamaan ryhtisi jne, räätälöin aina tilanteen mukaan parhaiten auttavan hoitokokonaisuuden. 

Terveydenhuollon alalla olen toiminut monessa eri ympäristössä. Olen työskennellyt niin huippu-urheilun, työhyvinvoinnin kuin yksityisten ihmisten parissa jo pitkään. Minulla on ammattiurheilijan tausta ja kehonhuollon puolella olen toiminut eri lajien parissa kuten jääkiekon, sulkapallon, uimahyppyjen, salibandyn, alppihiihdon ja cheerleadingin. Jääkiekossa olen valmentanut  eri puolilla maailmaa.

Omaan vuosien kokemuksen manuaalisesta ja toiminnallisesta terapiasta. Manuaalisessa terapiassa yhdistelen tarpeen mukaan useita erilaisia otteita; eri hierontaotteita, triggerpiste ja fasciakerrosten käsittelyä, passiivisia venytyksiä sekä mobilisointia. Terapeuttiset harjoitteet kuuluvat vahvasti hoitotyöhöni.

Hengitysharjoitusten ohjaamisella on vuosituhansien perinteet, mitkä ovat valitettavasti ihmisiltä länsimaissa päässeet unohtumaan. Hengittäminen on perusteellisin asia mitä teemme, mutta kuitenkin unohdettu liian usein hyvinvointia ajatellen. Erilaisilla hengitystekniikoilla saadaan apua mm.stressin lieventämisessä ja hyötyä on havaittu myös useiden eri sairauksien hoidossa.

Erityisosaamista hengitysharjoitusten ohjaamisessa, Wim Hof Method kouluttamissa, kinesio- ja tukiteippaamisessa ja alaraaja-analyysien sekä yksilöllisten tukipohjallisten teossa. Olen sertifioitu Wim Hof Method kouluttaja ja toiminut eri teippausmenetelmien kouluttajana vuodesta 2010 lähtien.

Salibandy U23 maajoukkue 2019

Finnish Open Badminton 2019

Sulkapallon SM-kilpailut 2019

Salibandyn opiskelijoiden MM-kilpailut 2018

Salibandy U23 maajoukkue 2018

Sulkapallon European Tour 2018

Salibandy U23 maajoukkue 2017

Squash joukkueiden EM-kilpailut 2017

Finnish Open Badminton 2017

Sulkapallon European Tour 2016

Salibandy U23 maajoukkue 2016

Kiinan jääurheiluliitto 2011-2012

Suomen naisten jääkiekon MM- ja Olympiajoukkue 2009-2010

Kinesioteippaus koulutukset vuodesta 2010->

Cryohoitoja ja kinesioteippauksia hevosille vuodesta 2014

Kiinnostuksen kohteeni on kokonaisvaltainen hyvinvointi, kehon ja mielen yhteyden löytäminen ja stressin lieventäminen erilaisten hengitystekniikoiden avulla, Wim Hof Method (https://www.wimhofmethod.com) kivun hoito, urheilu- ja

rasitusvammat, niska- ja hartiaseudun vaivat, selkävaivat ja -vammat, kehon optimaalinen toiminta urheilusuorituksen aikana sekä ryhtiongelmat ja ratkaisut kehon asennon

hallintaan. Fysio Helsingin lisäksi työskentelen Lääkärikeskus Mehiläisessä, Vantaan Kielotiellä – https://ajanvaraus.mehilainen.fi sekä vedän Wim Hof Method koulutuksia https://www.facebook.com/breathworkfinland/

Jatkokoulutukset:

 • Breath Mastery Fundamentals
 • Wim Hof Method Master Module
 • Wim Hof Method Advanced Module
 • Wim Hof Method basic Module
 • Clinical Edge education system (Australia)
 • Nilkan ja jalan nivelperäisen patomekaniikan todentaminen ja purku manuaaliterapian menetelmin 2017, Jukka Nordström OMT
 • Suft Urheilufysioterapian peruskurssi (UFPK) 2017
 • Suft Dynamic Tape kurssi 2016
 • Suft Urheilijan Lanneselkä- Lantio- Lonkka (ULLL) kurssi 2016
 • Sport Related Low Back Pain 2016, Phil Glasgow
 • From Pain To Performance 2016, Phil Glasgow PhD, MTh, MRes, BSc (hons), MCSP
 • Suft Urheilijan niska-hartia-olkapää (UNOH) kurssi 2016
 • Suft Urheilijan polvi-nilkka-jalkaterä (UPNJ) kurssi 2016
 • Urheilufysioterapian kongressi 2016: Young Athelete – Tolerating The Tendon Challenge, Jill Cook
 • Suft Urheilija Rintakehä (URK) kurssi 2016
 • Fascial treatment kurssi 2015
 • Kinesioteippaus Original Kenzo Kase method  2009