Askel- ja alaraaja-analyysi

Jatkuva väärä kuormitus voi aiheuttaa kipuja, rasitusvammoja ja nivelten ja nikamien ennenaikaista kulumista.

Analyysissä tutkitaan jalkaterän toimintaa staattisesti ja dynaamisesti kuormitettuna. Lisäksi tutkitaan suuremman kuormituksen vaikutus jalkaterän ja lantion toimintaan. Analyysistä tehdään yhteenveto paikanpäällä ja annetaan mahdollisesti tarvittavat kuntoutusohjeet. Tarvittaessa samalla käynnillä voidaan tehdä dynaamiset tukipohjalliset, joilla ehkäistään vammojen syntyä ja parannetaan suoritusta. Pohjalliset auttavat parantamaan suoritusta mm. jääurheilussa, juoksussa, pyöräilyssä, golfissa, eri mailapeleissä, laskettelussa, jne. Työympäristössä varsinkin turvakengissä pohjalliset auttavat huomattavasti jalkaterän ja sitä kautta koko kehon hyvinvointiin.

Tutkitusti n.70% ihmisistä kärsii jonkinasteisesta askellusvirheestä. Jalan ja nilkan virheellinen asento vaikuttaa koko kehon linjaukseen ja tehokkuuteen heikentäen tasapainoa, iskunvaimennusta ja työntövoimaa.

Jalan virheasento heikentää kehon omaa iskunvaimennusmekanismia ja aiheuttaa epäterveellistä kuormitusta jalkaterälle, nilkalle, polvelle, lonkalle ja alaselälle ja mahdollisesti aina niska-hartiaseudulle asti. Ajan myötä seurauksena saattaa olla rasitusvammoja, kipuja ja nivelpintojen ennenaikaista kulumista.

Virheasennossa olevan jalan painojakauma on epätasapainossa ja voimansiirto on tehotonta. Varvastyöntövaiheessa osa voimasta, jonka pitäisi kohdistua suoraan alustaan, menee hukkaan. Tästä kärsii niin suorituskyky kuin kestävyys.